Skip to content

Gratis mondkapjes voor iedereen uit het Gooi die na 1 juni naar de Rechtbank moet

Wij hebben een gratis mondkapje ter beschikking voor iedereen die in het Gooi woont (gemeentes Gooise Meren, Hilversum, Laren, Blaricum, Huizen en Wijdemeren) en die kan aantonen dat hij/zij op of na 1 juni 2020 naar de rechtbank moet. Let op, je hoeft geen cliënt te zijn bij ons om hiervoor in aanmerking te komen. Je kunt het mondkapje, indien je aan de voorwaarden voldoet, iedere woensdag tussen 09:15 uur en 10:15 uur bij ons op kantoor ophalen.

Ons kantoor is gevestigd naast station Naarden-Bussum  aan de Nieuwe ’s-Gravelandseweg 5-1 te 1405 HJ Bussum.

Je kan een gratis mondkapje ophalen als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent opgeroepen om naar de rechtbank te gaan in de periode na 1 juni 2020 (ongeacht de aard van de zaak).
  • Bij het ophalen van het mondkapje moet je de oproep kunnen tonen;
    Je woont en bent ingeschreven in het Gooi (dit kun je aantonen door de adressering op de oproep);
  • Je hebt een afspraak gemaakt om een mondkapje op te halen. Dit kan via 035 69 44 8 33 of via info@hameradvocaten.nl.

 

Hamer Advocaten Helpt! Gratis mondkapjes voor iedereen uit het Gooi die naar de Rechtbank moet

Waarom?

Sinds 2013 heeft het Gooi geen eigen rechtbank meer. Dit betekent dat iedereen die opgeroepen wordt voor een zitting, naar Lelystad, Almere of Utrecht moet. Dit geldt ongeacht of het gaat om een straf-, bestuurs- of civiele zaak en ongeacht of je verdachte, getuige of slachtoffer bent.

Het niet verschijnen op je zitting kan vervelende gevolgen hebben. De rechter kan je vorderingen afwijzen, je bij verstek veroordelen of (indien je getuige bent) de medebrenging gelasten. Hierdoor is het vaak aan te raden naar je rechtszaak te gaan.

Veel mensen die naar de rechtbank moeten, leven van een bijstandsuitkering, staan onder bewind of zitten in de schuldsanering. Een treinkaartje is dan al duur genoeg als je geen auto tot je beschikking hebt. Mondkapjes zijn vanaf 1 juni 2020 verplicht en gisteren is bekend gemaakt dat je een boete van € 95 krijgt indien je er geen hebt in de trein. Echter kan niet iedereen een mondkapje betalen. Degene die geen mondkapje kunnen betalen, maar wel na 1 juni 2020 naar de rechtbank moeten, willen wij helpen.