Skip to content

Michiel Schimmel

Michiel Schimmel advocaat

Specialisme

Beschikbaar op

Opleiding

Michiel Schimmel

Michiel Schimmel is een gedreven advocaat uit Bussum met als specialisatie strafrecht. Met liefde voor het recht, in het bijzonder strafrecht, met plezier in procederen zorgt Michiel ervoor dat hij altijd up to date is en lid is van de beroepsverenigingen die er toe doen. Zo is Michiel onder andere lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en de Stichting Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers (LANGZS).

Naast strafzaken behandelt Michiel ook bestuurlijke strafzaken, zoals woningsluitingen op basis van artikel 13b van de Opiumwet, beter bekend als de Wet Damocles, en invorderingsprocedures tegen het CBR.

Niet alleen is Michiel een gepassioneerde advocaat, hij is ook verbonden aan de Universiteit van Amsterdam als scriptiebegeleider op het gebied van Europees strafrecht. Ook is hij examinator in de Beroepsopleiding Advocaten op het gebied van strafrecht en is Michiel lid van de Raad van de Orde van Advocaten Midden-Nederland.

Daarnaast is hij vrijwilliger bij de Rechtswinkel Hilversum, (oud)voorzitter van Scouting Arrowe te Bussum en secretaris van D66 Hilversum. Tevens is Michiel oud-voorzitter en oud-lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Jonge Balie Nederland. Verder is Michiel secretaris van de Stichting PrisonLAW.

Michiel Schimmel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Michiel Schimmel is iedere werkdag tussen 08.00 en 18.00 uur telefonisch bereikbaar via 035 69 44 8 33, mobiel via 0624719689 of per e-mail via michiel@hameradvocaten.nl

In geval van spoed kunt u natuurlijk in het weekend of op feestdagen bellen.

Dynamisch blok

Verkort cv