Skip to content

Toine van Spanje

Toine van Spanje

Specialisme

Beschikbaar op

Opleiding

Toine van Spanje

Een enthousiaste en praktische advocaat, dat is Toine van Spanje. Sinds 2014 is hij werkzaam binnen de advocatuur en sinds 2016 als beëdigd advocaat. Sinds 1 mei 2021 is Toine aangesloten bij Hamer Advocaten; hij werkt voor eigen rekening en risico.

 

Toine focust zich voornamelijk op de rechtsgebieden Ondernemingsrecht, Erfrecht, Arbeidsrecht en Huurrecht.

Cliënten weten hem te vinden vanwege zijn opgebouwde kennis en ruime ervaring als advocaat van beoefenaren van de zogenaamde vrije beroepen en medische beroepsbeoefenaren, zowel procedureel als adviserend, bij onder andere geschillen en overnames. Doordat Toine is opgegroeid in een gezin van medisch beroepsbeoefenaren en door zijn inmiddels opgebouwde juridische expertise hierin, kent hij als geen ander de aspecten binnen maatschappen en/of het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB). Hij staat dan ook vaak dierenartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, medisch specialisten en vakgroepen bij in:

  • Dissociaties van maatschappen;
  • Oprichtingen en ontbindingen van vakgroepen;
  • (NAI) arbitrage;
  • Bindend advies;
  • Fusies en overnames (onder andere bij activa passiva transacties en aandelentransacties);
  • Opstellen en beoordelen managementovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten e.d.;
  • Advisering van vakgroepen (onder andere bij opstellen c.q. beoordelen vakgroepdocumenten).

Daarnaast verleent Toine graag zijn diensten aan de mkb-sector. Door zijn achtergrond in een familie van ondernemers, weet hij wat belangrijk is binnen een onderneming en kan hij zich goed inleven in ondernemers en hun na te streven doelen. "Dat maakt dat ik goed ben, in wat ik doe", aldus Toine.

De afgelopen jaren heeft Toine zich ook ontwikkeld als advocaat in het ondernemingsrecht bij grote en middelgrote kantoren en staat hij regelmatig aandeelhouders, bestuurders en commissarissen bij.

Naast zijn werkzaamheden als advocaat, is Toine sinds 2021 docent ondernemingsrecht én advocaat-trainer bij de Beroepsopleiding Advocaten; hij begeleidt nieuwe advocaten in hun ontwikkeling van de vaardigheden die goede advocaten dienen te bezitten. Toine is oud-bestuurslid van de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN), de belangenbehartiger voor jonge advocaten in Nederland.

Zijn vrije tijd brengt hij graag door met familie en vrienden, onder het genot van een goed glas wijn of lekker biertje.

Toine van Spanje is van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 bereikbaar via 06-23886576  of toine@hameradvocaten.nl.

Dynamisch blok

Verkort cv