Skip to content

Titus Bouman

Titus-Bouman

Specialisme

Beschikbaar op

Opleiding

Titus Bouman

Titus Bouman is inmiddels meer dan tien jaren werkzaam als advocaat. Hij is in 2012 gestart als advocaat in Amsterdam. Per januari 2024 heeft hij zijn ambitie om als zelfstandig advocaat verder te gaan gerealiseerd door zich aan te sluiten bij Hamer Advocaten in Bussum.

Inmiddels ligt de focus al bijna 10 jaar op het terrein van het familierecht, waarbij hij naast advocaat ook scheidingsmediator is. In zijn praktijk komt veel voorbij, zoals:

  • Echtscheiding
  • Verbreking van een samenleving (met of zonder contract)
  • Ontbinding geregistreerd partnerschap
  • Geschillen over vaststelling en/of wijziging van kinderalimentatie en partneralimentatie
  • Verhuizen met kinderen
  • Geschillen over verkoop of overname van een woning
  • Geschillen over omgang, erkenning en gezag
  • Vermogensverdeling (met of zonder een eigen onderneming), gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden
  • Internationaal familierecht / internationale (echt)scheidingen / Expat
  • Opstellen ouderschapsplan en scheidingsconvenant

Indien uw zaak behoefte heeft aan zeer specifieke kennis, schroomt hij niet om extern een deskundige in te schakelen, zoals bijv. een pensioendeskundige of fiscaal adviseur.

Verder heeft hij veel ervaring in zaken waarbij een koopwoning of een onderneming betrokken is, van een besloten vennootschap (B.V.) tot een eenmanszaak.

Al op jonge leeftijd is hij in aanraking gekomen met de advocatuur en mediation in het bijzonder nu zijn moeder advocaat-scheidingsmediator was en kantoor aan huis hield.

Hij vindt het boeiend en de moeite waard om familierechtadvocaat te zijn. Juist omdat het de gevoelswereld van mensen combineert met het zakelijk-praktisch-juridische. Een van de grootste uitdagingen vindt hij steeds weer om cliënten met kennis van zaken, betrokkenheid en creativiteit door een moeilijke periode in hun leven heen te helpen. Hij werkt hard voor zijn cliënten en doet de dingen die hij moet doen. En als hij ergens van overtuigd is, dan houdt hij daar aan vast.

Mediation, dat meer mogelijkheden tot maatwerk biedt, beschouwt hij als een zeer geschikt alternatief voor procedures op tegenspraak. Als mediator voert hij de regie over het gesprek en neemt waar nodig een actieve (informerende) houding in. Het feit dat hij eveneens werkzaam is als familierechtadvocaat levert het voordeel op dat hij eveneens geschillen op de juridische inhoud kan beoordelen.

De communicatie tussen scheidende stellen is soms (ernstig) verstoord en weinig constructief. Pas nadat deze communicatie verbetert, zijn partijen in staat om begrip voor elkaar op te brengen. Altijd tracht hij in onderling overleg tot afspraken te komen zodat een vechtscheiding kan worden voorkomen. Dit lukt helaas lang niet altijd. In dat geval behartigt hij de belangen van zijn cliënten, indien dit niet indruist tegen de belangen van de minderjarige kinderen, op de best mogelijke wijze.

Mensen in een scheiding zitten vaak in een emotioneel belastende periode die veel onzekerheden meebrengt. Wie blijft er in de woning wonen? Moet het huis worden verkocht? Welke omgangsregeling is in de gegeven situatie redelijk en prettig voor de kinderen? Hoe dient het huwelijkse vermogen te worden verdeeld? Heb ik recht op alimentatie en zo ja, hoeveel? Hoeveel alimentatie moet ik straks gaan betalen? Voorgaande vragen zijn slechts een paar voorbeelden van alle vragen die bij een scheiding of een verbreking van de samenleving op tafel liggen. Niets is dan prettiger dan juridische bijstand van een kundige professional met de nodige ervaring.

Intussen heeft Titus Bouman naast jarenlange praktijkervaring de specialisatie- en mediationopleiding via de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) met goed gevolg afgerond.

Bent u op zoek naar een familierechtspecialist, zoek dan niet verder. Neem contact met Titus Bouman op (per email titus@hameradvocaten.nl) Stuur hem gerust een email en hij neemt dezelfde dag nog contact met u op.

Titus Bouman is van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur bereikbaar via telefoon 06-10285511, 035-6944833 of per email via titus@hameradvocaten.nl.

Dynamisch blok

Verkort cv