Skip to content

Erfrecht

Voor erfgenamen en andere betrokkenen

Erft u van een familielid of vriend? Wordt u geconfronteerd met een af te wikkelen nalatenschap? Neem dan contact op met onze ervaren advocaat erfrecht
mr. Toine van Spanje.

Indien u geconfronteerd wordt met een erfenis (ook wel: nalatenschap_, dan is er veel te regelen. Wij kunnen u daarbij helpen. Maar ook in het geval u aanspraak wenst te maken op de u toekomende legitieme portie of u voornemens bent als executeur op te treden, kunt bij ons terecht.

Neem contact op met Toine van Spanje via 06-23886576 en/of toine@hameradvocaten.nl.

Erfrecht

Het erfrecht is constant in ontwikkeling en is daardoor gecompliceerde materie. Diegenen die het openvallen van een nalatenschap hebben meegemaakt, zullen het beamen: het feit dat een testament is opgesteld, brengt niet direct duidelijkheid over de verdeling nalatenschap met zich mee. Het ontbreken van een testament maakt het erven er ook niet gemakkelijker op. Want wat zijn uw rechten? En heeft u ook plichten?

Wij geven u graag duidelijk uitleg hierover. U kunt ons inschakelen voor advies en hulp, maar ook voor de behandeling van geschillen tussen erfgenamen of geschillen met een executeur of vereffenaar.  

Erfrecht

U bent erfgenaam

Erft u van een familielid of vriend? Bent u benoemd als erfgenaam? Dan kunnen wij u bijstaan bij, onder andere:

 • de uitleg van testamenten;
 • de uitleg van de wettelijke verdeling van nalatenschappen;
 • de verschillende wijzen van aanvaarding van de nalatenschap: zuivere of beneficiaire aanvaarding?
 • het verwerpen van de nalatenschap;
 • het vernietigen van testamenten;
 • de verdeling van de nalatenschap;
 • geschillen met uw mede-erfgenamen;
 • geschillen met de executeur of vereffenaar.

Overige erfrechtelijke kwesties

Ook in andere erfrechtelijke kwesties ondersteunen wij u graag. U kunt hierbij denken aan:

 • de rechten van onterfde familieleden;
 • het vaststellen en opeisen van uw legitieme portie;
 • het (gerechtelijk) aanstellen van een executeur of vereffenaar;
 • het opeisen van verkregen legaten;
 • doorverwijzen naar notarissen ten behoeve van het opstellen van testamenten.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Neem contact op met mr. Toine van Spanje

Erft u van een familielid of vriend? Of heeft u onze hulp en/of juridische bijstand bij een andere erfrechtelijke kwestie nodig? Neemt u dan vrijblijvend contact op?

U kunt mij bereiken via:
06-23886576 of toine@hameradvocaten.nl.

Mocht u vragen hebben, dan staan wij voor u klaar.

Wat zeggen onze cliënten?

Het gaat bij ons om kennis, kunde, ervaring, ambitie en om persoonlijke aandacht. Wij zijn trots op onze cliënten en wij streven er altijd naar dat dit wederzijds is.

Geweldig, deskundig, professioneel en heel persoonlijk geholpen door Toine van Spanje in een erfrecht-kwestie. Aanrader.
Kicky hamer is een geweldige advocate die heel betrokken is. Zij loopt die extra mijl als dat nodig en ze is altijd bereikbaar. Een echte professional en tegelijkertijd ook heel menselijk .
uit Huizen
Moshe Beukers van Hamer Advocaten had zich de materie in een mum van tijd eigen gemaakt, drong meteen door tot de kern van de zaak en gaf ons perfect advies over het vervolg.
uit Hilversum
Michiel is een deskundige en betrokken advocaat. Hij verstaat zijn vak en zeker in het strafrecht is dat een zegen voor de client. Daarbij erg plezierig in het contact, reageert snel op vragen, is efficient en snapt hoe de hazen lopen. Eigenlijk nog nooit met zo'n fijne advocaat samengewerkt. Ik kan hem iedereen aanbevelen!
uit Flevoland