Skip to content

Aangehouden

Rechten en plichten als u bent aangehouden

U bent aangehouden / in verzekering gesteld vanwege de verdenking van een strafbaar feit. Deze flyer is bedoeld om u zo goed mogelijk te informeren over een aantal verschillende aspecten van het strafrechtelijk onderzoek.

Onze werkwijze

Het verhoor

U zult tijdens het verhoor de keuze moet maken tussen spreken of zwijgen. Doorgaans zullen wij u adviseren te zwijgen. De politie zal er alles aan doen om uw zwijgen te doorbreken. U zult te horen krijgen dat uw advocaten u slecht hebben geadviseerd, dat u eerder vrij komt als u spreekt of dat de politie toch al alles weet. Laat u hierdoor niet verleiden. Mocht u willen spreken, overleg dit eerst met uw advocaat. Hij kan u op de voor- en nadelen wijzen van spreken of zwijgen.

Het kan zijn dat aan u zogenaamde ‘beperkingen’ worden opgelegd door de officier van justitie. Dit houdt in dat u geen enkel contact met de buitenwereld mag hebben, behalve met uw advocaat. Uw advocaat mag eveneens geen communicatie tot stand brengen tussen u en de buitenwereld. Het is tijdens beperkingen in beginsel dus niet mogelijk om kleren te laten brengen of om boodschappen door te geven.

Arrestantenbewakers

De arrestantenbewakers zijn er om u te helpen, probeer ze daarom met respect te behandelen. Ze blijven echter onderdeel van de politie en zullen alles wat u zegt opschrijven. Dit kan en zal later tegen u gebruikt worden. Dit geldt eveneens voor wat u vertelt aan uw medeverdachten. Praat dus niet over uw zaak met anderen!

Na uw aanhouding zijn er verschillende momenten dat de geldigheid van de hechtenis onderzocht wordt. Bij elk moment wordt getoetst of er nog een voldoende verdenking is en of het noodzakelijk is dat u vast blijft zitten. In Nederland worden relatief veel mensen in voorlopige hechtenis gehouden. Hieronder treft u een lijstje met de duur van de voorlopige hechtenis, de totale duur van de voorlopige hechtenis en door wie de toetsing wordt verricht van de hechtenis.

Familie

 

Zolang u in de arrestantenbewaking verblijft, kan uw familie geen direct contact met u opnemen. Zodra u overgeplaatst wordt naar een Huis van Bewaring kan dit wel. Geef aan uw advocaat door of, en zo ja, door wie hij gebeld kan worden. Geef eveneens door aan uw advocaat wat hij mag meedelen over uw zaak. Zonder uw toestemming mag uw advocaat niks vertellen over uw zaak.

Kosten advocaat

Uw advocaatkosten worden door de staat voldaan zolang u in hechtenis zit. Mocht u in bewaring worden gesteld, dan zal de staat de gehele procedure uw advocaat betalen.

Wat zeggen onze cliënten?

Het gaat bij ons om kennis, kunde, ervaring, ambitie en om persoonlijke aandacht. Wij zijn trots op onze cliënten en wij streven er altijd naar dat dit wederzijds is.

Ik kwam met mijn probleem terecht bij Moshe! Wat een super begripvolle en lieve vrouw is dit zeg! Ik kon direct op haar rekenen en ze heeft werk geleverd wat boven mijn verwachting uitging! Ik zal bij het volgende direct contact opnemen met haar!
Naarden
Alles goed voorbereid. Helemaal top. Kort gezegd Michiel is een fijne advocaat prettig in de omgang en handelt zo snel al hij kan. Dus heb je iets deze man bellen
Naarden
Kicky hamer is een geweldige advocate die heel betrokken is. Zij loopt die extra mijl als dat nodig en ze is altijd bereikbaar. Een echte professional en tegelijkertijd ook heel menselijk .
Huizen
Vals beschuldigd van openbare geweldpleging. Ik wist van mijn onschuld maar door getuige die een valse verklaring had afgelegd, was ik al veroordeeld bij de eerste oproep bij officier van justitie. Ik zag het dus al somber in, maar op advies ben ik in verzet gegaan en met de deskundigheid van advocaat Michiel Hamer ben ik vrijgesproken en heeft het recht toch zege gevierd! Mijn respect en grote dank voor de inzet van dit advocatenkantoor Hamer!
Naarden

Mocht u vragen hebben, dan staan wij voor u klaar.