<

Top 4 van do’s en don’ts bij ziekte

in: Arbeidsrecht

De laatste tijd zien wij veel werkgevers in de fout gaan bij ziekmeldingen van werknemers. Dit heeft doorgaans grote (financiële) gevolgen, die simpel te voorkomen waren. Om u in staat te stellen beter te handelen, treft u hier vier tips & tricks bij ziekte.

  • 13-Nov-2018
Lees het hele artikel

Bezint eer ge begint!

in: Arbeidsrecht

Een werknemer heeft de arbeidsovereenkomst opgezegd nog voordat hij met zijn werkzaamheden was begonnen. De toekomstig werkgever is boos. Hij dagvaardt de werknemer, huurt een advocaat en legt een forse claim neer. De werkgever vordert onder andere een vergoeding omdat er onregelmatig opgezegd is en een schadevergoeding. De rechter maakt gehakt van de vorderingen. 

 

  • 06-Sep-2018
Lees het hele artikel

Ontslag op staande voet: stap naar de rechter!

in: Arbeidsrecht

Een werknemer wordt op 7 oktober 2015 wegens diefstal op staande voet ontslagen. De kantonrechter vernietigt op 12 augustus 2016 het gegeven ontslag op staande voet. De arbeidsovereenkomst is nog in stand. Werkgever moet het salaris door betalen. De werkgever is het hier niet mee eens en gaat in beroep bij het gerechtshof. Het gerechtshof oordeelt dat het ontslag op staande voet wel terecht was. De wet staat niet toe dat het gerechtshof met terugwerkende kracht een arbeidsovereenkomst laat eindigen. Het gerechtshof meldt daarom in zijn arrest (= uitspraak) dat de arbeidsovereenkomst eindigt per 31 mei 2017, dus 20 maanden nadat werkgever er achter kwam dat de werknemer gestolen had.

  • 22-Jun-2018
Lees het hele artikel