Fraudeur met wroeging

in: Arbeidsrecht

Fraude is van alle eeuwen en alle tijden. Onderzoekers hebben becijferd dat ongeveer de helft van de werkgevers in de afgelopen jaren geconfronteerd is met fraude. Het gebeurt heel veel. In de arbeidsrechtelijke literatuur is er veel over geschreven. Bijna altijd vanuit de kant van de werkgever. Maar hoe zit het nu met u, de fraudeur. Wie helpt u als u spijt heeft en uw werkgever weet nog van niets. Moet u stilzitten en hopen dat de fraude niet ontdekt wordt met alle negatieve stress van dien of is het beter open kaart te spelen. De keus is aan u. Wilt u het stilhouden, lees deze blog dan niet. Wilt u schoon schip maken, lees de blog dan hier.

  • 09-Mar-2021
Lees het hele artikel

Vakantie(dagen) en Corona

in: Arbeidsrecht

Inmiddels zijn er al bijna tien maanden verstreken sinds de eerste Corona-maatregelen. Velen onder ons zijn hun baan kwijtgeraakt. Echter, de gelukkigen onder ons hebben hun werk nog en voelen de gevolgen van de Corona niet in hun portemonnee. Wat de werkenden onder ons wel gevoeld hebben, is onder andere de beperkte mogelijkheid om met vakantie te gaan. Doordat het niet mogelijk is met vakantie te gaan, hebben de meesten van ons gewoon doorgewerkt en geen of weinig vakantiedagen opgenomen. Met als resultaat een spaarpot aan vakantiedagen. Helemaal top zou je zeggen want dan neem ik in 2021 of 2022 een lange vakantie. Helaas, zo werkt het niet meer.

  • 13-Jan-2021
Lees het hele artikel

Flexwerker: let op dat je werkgever je het juiste aantal uren doorbetaalt als je ziek bent

in: Arbeidsrecht

Ter bescherming van de flexwerker is in de wet artikel 7:610b BW opgenomen. Dit artikel bepaalt dat als een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, de referentieperiode, de afgesproken arbeid in enige maand vermoedt een omvang te hebben gelijk aan de gewerkte uren drie maanden daarvoor. Men noemt dit het rechtsvermoeden van de omvang van de arbeid. De in dit artikel genoemde “drie” maanden wordt vaak als een vaststaand aantal maanden genomen. Maar is dit nu zo?

  • 28-Sep-2020
Lees het hele artikel