Flexwerker: let op dat je werkgever je het juiste aantal uren doorbetaalt als je ziek bent

in: Arbeidsrecht

Ter bescherming van de flexwerker is in de wet artikel 7:610b BW opgenomen. Dit artikel bepaalt dat als een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, de referentieperiode, de afgesproken arbeid in enige maand vermoedt een omvang te hebben gelijk aan de gewerkte uren drie maanden daarvoor. Men noemt dit het rechtsvermoeden van de omvang van de arbeid. De in dit artikel genoemde “drie” maanden wordt vaak als een vaststaand aantal maanden genomen. Maar is dit nu zo?

  • 28-Sep-2020
Lees het hele artikel

Kwestie van rekenen: 1+1+1+1 = 4

in: Arbeidsrecht

Denkt de werkgever dat de arbeidsovereenkomst van rechtswege eindigt, is de werknemer toch in vaste dienst. Het blijft een kwestie van rekenen. Voor een werknemer heb ik in 2018 nog succesvol geprocedeerd over dit onderwerp. Zeer recent, 14 mei 2020, is er over dit onderwerp een vonnis gepubliceerd. 

  • 25-May-2020
Lees het hele artikel

#BangVoorDeBaas

in: Arbeidsrecht

Vanwege de maatregelen rond het Coronavirus werken we veel thuis. Maar er komt een moment dat de maatregelen minder streng worden en we weer naar kantoor mogen gaan. Dat is fijn want werken is leuk. Werken geeft energie althans bij mij. Ik verheug me dan ook op binnenkort. Dan zie ik iedereen weer en kan ik lekker bijpraten.

Helaas, niet iedereen heeft die mazzel. In menig bedrijf is er een slechte werksfeer. Het gebeurt nog te vaak dat men een pestkop dan wel bully als baas heeft, die intimiderend en manipulerend zijn / haar macht probeert te behouden. Deze baas creëert een angstcultuur. Tot voor kort was het zo dat zo’n baas er mee weg kwam. Inmiddels is er meer ruimte om een angstcultuur bespreekbaar te maken.

  • 27-Apr-2020
Lees het hele artikel