Jeugdstrafrecht specialist

Een verdenking van een strafbaar feit, of het nu terecht of onterecht is, is heftig. Het is dan fijn als je wordt bijgestaan door iemand met ervaring en een actuele kennis van het recht. Wij hebben jarenlange ervaring in het strafrecht en de expertise om iedereen, volwassen of minderjarig, bij te staan.

Voor het gemiddelde kind is het geen dagelijkse routine om als verdachte aangemerkt te worden. Wat zijn de rechten en plichten? Hoe om te gaan met vragen als ‘Krijg ik een strafblad?’ en ‘Hoe moet dat nou met mijn toekomst?’. Wij kunnen deze en alle andere relevante vragen beantwoorden.

Wat wij doen

Ons doel is om minderjarigen succesvol te begeleiden door het strafproces en om bescherming te bieden tegen de dwangmiddelen van de overheid. Wij zijn hierin wel reëel. Wij beloven geen vrijspraak als dat niet mogelijk is, maar onderzoeken op welke manier we de beste oplossing voor de zaak kunnen bewerkstelligen.

Wij bieden begeleiding en ondersteuning aan vanaf het eerste politieverhoor tot het eindoordeel van de rechter en alles er tussen in, waaronder getuigenverhoren en zittingen betreffende de voorlopige hechtenis.

Bijstand aan minderjarigen

Ons advocatenkantoor heeft een jarenlange ervaring met het (jeugd)strafrecht, niet alleen in Het Gooi (Bussum, Naarden, Huizen, Hilversum en Laren en Blaricum) maar ook daarbuiten. Wij kunnen realistisch adviseren over de mogelijkheden voor een afdoening bij HALT, bij een terechtzitting of in een politieverhoor. Wij staan cliënten bij in rechtbanken door heel het land.

Wij hebben onder andere veel ervaring met zaken op het gebied van:

  • Diefstal
  • Opiumwet
  • (Poging tot) doodslag
  • Mishandeling
  • Fraude, witwassen en heling
  • Vernieling
  • Verkeersstrafrecht
  • Zedenmisdrijf
  • Oplichting

Bijstand aan slachtoffers

Als één van de weinige advocatenkantoren in Het Gooi zijn wij erkend voor het leveren van bijstand aan slachtoffers in strafzaken. Dit betekent dat wij slachtoffers ook pro deo kunnen bijstaan. Wij ondersteunen slachtoffers van geweldsmisdrijven of zedendelicten in het opstellen van een schadevergoeding, gebruik te maken van het spreekrecht om hun gevoelens zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen van de rechters, en in alle facetten van het te volgen strafproces.

Meer weten?

Wordt u verdacht van een strafbaar feit, neem dan contact op met Michiel Schimmel. Bent u slachtoffer van een strafbaar feit, neem dan contact op met Kicky Hamer. 

Meer weten over strafrecht? Lees dan onze blogs over het strafrecht