Skip to content

Advocaat Maatschap

Advocaat Maatschap bij o.a. associaties en dissociaties

Mr. Toine van Spanje, advocaat voor medische en andere vrije beroepsbeoefenaren. Ik ben gespecialiseerd advocaat in associaties en dissociaties of splitsingen van maatschappen.

Voor zowel ondernemingsrechtelijke (associatie, dissociatie, geschillen, verkoop, aankoop) als arbeidsrechtelijke aangelegenheden. 

Neem contact op met Toine via 06-23886576 of toine@hameradvocaten.nl

Geschillenregelingen in maatschapscontracten en vakgroepdocumenten

Maatschap

Bent u als medisch beroepsbeoefenaar (bijvoorbeeld als huisarts, dierenarts, tandarts of fysiotherapeut) maat in een maatschap of bent u voornemens zich als maat bij een maatschap aan te sluiten? Of wilt u samen met anderen een maatschap oprichten? Dan wilt u dat juridisch goed geregeld hebben.

Naast het feit dat u in deze gevallen wordt bijgestaan door een praktijkadviseur, raden wij het u aan ons kantoor in te schakelen. Wij luisteren naar uw wensen en vragen door; op deze wijze kunnen wij met u meedenken en deskundige rechtsbijstand op maat leveren. Want als u zich voornemens bent voor een lange periode op deze wijze verbindt aan anderen, dan is een maatschapsovereenkomst maatwerk.

Geschillen en dissociatie

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat u, wellicht tezamen met andere maten, een geschil heeft met één of meer maten in de maatschap. Dat geschil moet ten einde komen; dat kan door elkaar als maat weer te vinden waardoor de samenwerking niet (meer) wordt belemmerd, maar uiteraard is het uiteengaan (dissociatie) ook een mogelijkheid. Het komt geregeld voor dat een of meerdere geschillen dermate groot van omvang zijn, dat een dissociatie slechts de enige mogelijkheid is.

Een dissociatie brengt veel met zich mee: naast dat het uiteengaan persoonlijke emoties met zich meebrengt, dient een hoop geregeld te worden; de onderneming moet worden voortgezet of een nieuwe onderneming moet tot stand worden gebracht; uw professie wilt u hoogstwaarschijnlijk uit blijven oefenen, al dan niet middels een hernieuwde of nieuwe samenwerking. Ook voor deze aangelegenheden wilt u juridisch het beste resultaat zien.

Verkoop of aankoop praktijk

Misschien heeft u wel behoefte aan een carrièreswitch, wenst u met pensioen te gaan of hebt een andere reden om het besluit te nemen uw onderneming of praktijk te verkopen. Wellicht heeft u met uw praktijkadviseur al een koper op het oog of hebt u met de koper de wens uitgesproken met hem de verkoop te effectueren, dan dient juridisch veel te worden geregeld, waaronder een koopovereenkomst met voorwaarden. Gedegen en adequate juridisch bijstand is dan topprioriteit.
Uiteraard geldt hierbij ook het omgekeerde: mocht u een praktijk of onderneming willen kopen, dan wilt u hierbij ook gedegen en adequaat juridisch bijgestaan worden.

Schakel een advocaat in

Mr. Toine van Spanje

Voor het al bovenstaande geldt dat u als cliënt adequaat wenst te worden bijgestaan, zowel juridisch als strategisch.

Mr. Toine van Spanje onderscheidt zich van andere advocaten door zijn opgebouwde kennis en ruime ervaring als advocaat van beoefenaren van de zogenaamde vrije beroepen en medische beroepsbeoefenaren. Toine heeft een uitgebreide adviespraktijk, voert geregeld procedures en heeft meerdere dissociaties en overnames begeleid. Doordat hij is opgegroeid in een gezin van medisch beroepsbeoefenaren met een eigen praktijk, kent Toine als geen ander maatschap in al zijn facetten: van bedrijfsrisico’s tot en met investeringsdoeleinden, van personeelsproblematiek tot en met geschillen tussen de maten.

Neem vrijblijvend contact op

Uw positie

Toine geeft u graag meer informatie over uw positie, zowel als cliënt als (toekomstig) maat in de maatschap of de te verwachten scenario’s in geval van een dissociatie of overname. Hij kan u uitleggen hoe hij u zal helpen en vertellen wat u van hem mag verwachten.

Neem gerust contact op met Toine via 06-23886576 of toine@hameradvocaten.nl: u kunt altijd vrijblijvend kennismaken om te zien of uw probleem/vraag bij hem in goede handen is.

Wat zeggen onze cliënten?

Het gaat bij ons om kennis, kunde, ervaring, ambitie en om persoonlijke aandacht. Wij zijn trots op onze cliënten en wij streven er altijd naar dat dit wederzijds is.

Ik kwam met mijn probleem terecht bij Moshe! Wat een super begripvolle en lieve vrouw is dit zeg! Ik kon direct op haar rekenen en ze heeft werk geleverd wat boven mijn verwachting uitging! Ik zal bij het volgende direct contact opnemen met haar!
Naarden
Alles goed voorbereid. Helemaal top. Kort gezegd Michiel is een fijne advocaat prettig in de omgang en handelt zo snel al hij kan. Dus heb je iets deze man bellen
Naarden
Kicky hamer is een geweldige advocate die heel betrokken is. Zij loopt die extra mijl als dat nodig en ze is altijd bereikbaar. Een echte professional en tegelijkertijd ook heel menselijk .
Huizen
Vals beschuldigd van openbare geweldpleging. Ik wist van mijn onschuld maar door getuige die een valse verklaring had afgelegd, was ik al veroordeeld bij de eerste oproep bij officier van justitie. Ik zag het dus al somber in, maar op advies ben ik in verzet gegaan en met de deskundigheid van advocaat Michiel Hamer ben ik vrijgesproken en heeft het recht toch zege gevierd! Mijn respect en grote dank voor de inzet van dit advocatenkantoor Hamer!
Naarden

Mocht u vragen hebben, dan staan wij voor u klaar.