Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Je huis tijdelijk verhuren via een website zoals Airbnb als vakantiewoning, kan dat zomaar?

in: Bestuursrecht

Je huis tijdelijk verhuren via een website zoals Airbnb als vakantiewoning, kan dat zomaar? Het antwoord is: Nee!

 

Het klinkt zo verleidelijk: je huis even verhuren voor een paar nachtjes en daar een flink zakcentje aan verdienen. Is dat juridisch verstandig? En waar moet je op letten? In deze blog lees je de laatste stand van zaken vanuit de jurisprudentie over het tijdelijk verhuren van een slaapplaats via websites. Daarnaast lees je wat je het beste kunt doen als je je woning tijdelijk wenst te verhuren.

 

 
  • 16-Jun-2020
Lees het hele artikel

Vrije advocaatkeuze anno 2020

in: Algemeen

Op 14 mei 2020 heeft het Hof van Justitie een arrest gewezen, dat ziet op vrij advocaatkeuze voorafgaande aan een procedure. Dit arrest is van belang voor iedereen, die een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten en zijn eigen advocaat wil kiezen. Met dit arrest in de hand, kan een verzekerde met zijn rechtsbijstandsverzekeraar onderhandelen dat hij al in een eerder stadium dan pas bij de procedure recht heeft op het kiezen van een advocaat.

  • 08-Jun-2020
Lees het hele artikel

Kwestie van rekenen: 1+1+1+1 = 4

in: Arbeidsrecht

Denkt de werkgever dat de arbeidsovereenkomst van rechtswege eindigt, is de werknemer toch in vaste dienst. Het blijft een kwestie van rekenen. Voor een werknemer heb ik in 2018 nog succesvol geprocedeerd over dit onderwerp. Zeer recent, 14 mei 2020, is er over dit onderwerp een vonnis gepubliceerd. 

  • 25-May-2020
Lees het hele artikel