Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Hoger beroep ingesteld? Houd je bereikbaar voor je advocaat!

in: Strafrecht

Het komt vaker voor dan gedacht. Je wordt veroordeeld door de rechtbank, bent het niet eens met het vonnis en je dient hoger beroep in. Je vraagt je advocaat allerlei getuigen op te roepen om je onschuld aan te tonen en vervolgens hoor je niet zoveel van het Gerechtshof. Je advocaat doet zijn best je op de hoogte te houden, maar ook hij ontvangt weinig nieuws. Er gaat een jaartje voorbij, je denkt er niet meer aan, wijzigt eventueel van adres en je krijgt de indruk dat het wel over zal waaien. Deze blog gaat over die situatie. 

  • 21-Jul-2020
Lees het hele artikel

Je huis tijdelijk verhuren via een website zoals Airbnb als vakantiewoning, kan dat zomaar?

in: Bestuursrecht

Je huis tijdelijk verhuren via een website zoals Airbnb als vakantiewoning, kan dat zomaar? Het antwoord is: Nee!

 

Het klinkt zo verleidelijk: je huis even verhuren voor een paar nachtjes en daar een flink zakcentje aan verdienen. Is dat juridisch verstandig? En waar moet je op letten? In deze blog lees je de laatste stand van zaken vanuit de jurisprudentie over het tijdelijk verhuren van een slaapplaats via websites. Daarnaast lees je wat je het beste kunt doen als je je woning tijdelijk wenst te verhuren.

 

 
  • 16-Jun-2020
Lees het hele artikel

Vrije advocaatkeuze anno 2020

in: Algemeen

Op 14 mei 2020 heeft het Hof van Justitie een arrest gewezen, dat ziet op vrij advocaatkeuze voorafgaande aan een procedure. Dit arrest is van belang voor iedereen, die een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten en zijn eigen advocaat wil kiezen. Met dit arrest in de hand, kan een verzekerde met zijn rechtsbijstandsverzekeraar onderhandelen dat hij al in een eerder stadium dan pas bij de procedure recht heeft op het kiezen van een advocaat.

  • 08-Jun-2020
Lees het hele artikel