Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Gratis mondkapjes voor iedereen uit het Gooi die na 1 juni naar de Rechtbank moet

in: Algemeen

Wij hebben een gratis mondkapje ter beschikking voor iedereen die in het Gooi woont (gemeentes Gooise Meren, Hilversum, Laren, Blaricum, Huizen en Wijdemeren) en die kan aantonen dat hij/zij op of na 1 juni 2020 naar de rechtbank moet. Let op, je hoeft geen cliënt te zijn bij ons. Je kunt het mondkapje, indien je aan de voorwaarden voldoen, iedere woensdag tussen 09:15 uur en 10:15 uur bij ons op kantoor ophalen.

  • 20-May-2020
Lees het hele artikel

#BangVoorDeBaas

in: Arbeidsrecht

Vanwege de maatregelen rond het Coronavirus werken we veel thuis. Maar er komt een moment dat de maatregelen minder streng worden en we weer naar kantoor mogen gaan. Dat is fijn want werken is leuk. Werken geeft energie althans bij mij. Ik verheug me dan ook op binnenkort. Dan zie ik iedereen weer en kan ik lekker bijpraten.

Helaas, niet iedereen heeft die mazzel. In menig bedrijf is er een slechte werksfeer. Het gebeurt nog te vaak dat men een pestkop dan wel bully als baas heeft, die intimiderend en manipulerend zijn / haar macht probeert te behouden. Deze baas creëert een angstcultuur. Tot voor kort was het zo dat zo’n baas er mee weg kwam. Inmiddels is er meer ruimte om een angstcultuur bespreekbaar te maken.

  • 27-Apr-2020
Lees het hele artikel

De digitale problematiek van het OM is niet (meer) het probleem van de verdediging

in: Strafrecht

Als (strafrecht)advocaat maak je het een en ander mee: je ontmoet de meest bijzondere mensen, raakt betrokken in fascinerende zaken en kan mensen daadwerkelijk helpen met hun problemen. Dit alles maakt het een ongelofelijk dankbaar beroep. 

Er zitten echter niet alleen maar voordelen aan het vak, maar ook ergernissen die het beroep soms ietwat ondankbaar maken: we krijgen al jaren onderbetaald, de kosten stijgen de pan uit en we lopen soms op tegen een muur van bureaucratie en (digitale) problematiek bij de overheid. Een van de meest kenmerkende voorbeelden van dit laatste is dat het soms simpelweg onmogelijk is om je als advocaat kenbaar te maken in een zaak, zodat je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen. Over dit laatste is gisteren een prachtig arrest gepubliceerd van het Gerechtshof Amsterdam.

  • 21-Apr-2020
Lees het hele artikel