Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Help, mijn vriend heeft anderhalve kilo heroïne in zijn kast!

in: Strafrecht

Recent heeft de Hoge Raad een interessant arrest gewezen over de volgende casus. Op basis van de Opiumwet wordt er op 15 maart 2017 een woning in Rotterdam doorzocht. In een inbouwkast in de woonkamer wordt een heroïnepers en bijna anderhalve kilo heroïne aangetroffen. Een man die regelmatig in de woning was wordt vervolgd voor het opzettelijk in vereniging aanwezig hebben van verdovende middelen. 

  • 24-Sep-2020
Lees het hele artikel

How soon is now? De strikte waarborgen bij de termijnen van het bloedonderzoek

in: Strafrecht

Een blog over de termijnen bij bloedonderzoek ex artikel 8 WVW 1994 na een aanhouding voor rijden onder invloed en de “strikte waarborgen” jurisprudentie.

  • 28-Aug-2020
Lees het hele artikel

Hoger beroep ingesteld? Houd je bereikbaar voor je advocaat!

in: Strafrecht

Het komt vaker voor dan gedacht. Je wordt veroordeeld door de rechtbank, bent het niet eens met het vonnis en je dient hoger beroep in. Je vraagt je advocaat allerlei getuigen op te roepen om je onschuld aan te tonen en vervolgens hoor je niet zoveel van het Gerechtshof. Je advocaat doet zijn best je op de hoogte te houden, maar ook hij ontvangt weinig nieuws. Er gaat een jaartje voorbij, je denkt er niet meer aan, wijzigt eventueel van adres en je krijgt de indruk dat het wel over zal waaien. Deze blog gaat over die situatie. 

  • 21-Jul-2020
Lees het hele artikel