Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Een mishandeling zonder bewezen pijn

in: Strafrecht

Op 15 december 2020 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in een zaak waarin een aangever een stomp heeft gekregen van de verdachte. Hij verklaart echter niet of hij pijn had van de klap en ook de rest van het dossier geeft daar geen informatie over. De aangever en de verdachte hadden ergens afgesproken om een ruzie uit te spreken omtrent een familielid van een van de partijen. Naar aanleiding van het ontstaan van een gevecht heeft de verdachte aangever een stomp gegeven en is daarna weg gegaan. De vraag is nu of desalniettemin bewezen kan worden verklaard dat de verdachte aangever mishandeld heeft, door hem opzettelijk pijn te doen. 

  • 11-Jan-2021
Lees het hele artikel

Is het zinvol om een urgentieaanvraag te doen?

in: Bestuursrecht

Als u dringend een woonruimte nodig hebt kunt u nagaan of u in aanmerking komt om een urgentieaanvraag in te dienen bij de gemeente. Om in aanmerking te kunnen komen voor een urgentieaanvraag moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u binnen één van de urgentiecategorieën vallen en dient er sprake te zijn van een noodsituatie. In deze blog lees u hier meer over.

  • 11-Dec-2020
Lees het hele artikel

Advocaat Kassa taxichauffeurs Nissan Leaf Nederland

in: Algemeen

Mediaoptreden Kassa

Onze advocaat Moshe Beukers treedt op voor haar cliënten in het TV-programma Kassa. Ons kantoor zet media optreden in als wij het nut daarvan inzien. Het belang van onze cliënten staat daar altijd bij voorop.

Media optreden van een advocaat komt tegenwoordig steeds meer voor. Vooral het juridische gevecht tegen grote partijen zoals woningcorporaties, banken en verzekeraars of overheden is soms oneerlijk, omdat de burger niet over dezelfde middelen beschikt als de grote corporaties. Een TV- of radioprogramma kan er soms voor zorgen dat de grote multinationals overstag gaan.

 

  • 28-Nov-2020
Lees het hele artikel