Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Fraudeur met wroeging

in: Arbeidsrecht

Fraude is van alle eeuwen en alle tijden. Onderzoekers hebben becijferd dat ongeveer de helft van de werkgevers in de afgelopen jaren geconfronteerd is met fraude. Het gebeurt heel veel. In de arbeidsrechtelijke literatuur is er veel over geschreven. Bijna altijd vanuit de kant van de werkgever. Maar hoe zit het nu met u, de fraudeur. Wie helpt u als u spijt heeft en uw werkgever weet nog van niets. Moet u stilzitten en hopen dat de fraude niet ontdekt wordt met alle negatieve stress van dien of is het beter open kaart te spelen. De keus is aan u. Wilt u het stilhouden, lees deze blog dan niet. Wilt u schoon schip maken, lees de blog dan hier.

  • 09-Mar-2021
Lees het hele artikel

Wat zijn mijn kansen op een VOG?

in: Bestuursrecht, Strafrecht

Een van de meest standaard vragen die ik krijg bij de bespreking van een zaak, is of iemand nog wel een VOG (een Verklaring Omtrent het Gedrag) krijgt bij een veroordeling. Hoewel de overheid hier veel informatie over verschaft, zie bijvoorbeeld hier, blijft hierover onduidelijkheid bestaan. Deze blog is geschreven om de meeste onduidelijkheid hierover weg te nemen en om uit te leggen wat je kunt doen als je VOG desalniettemin geweigerd wordt.

  • 11-Feb-2021
Lees het hele artikel

Soms mag je niet zonder advocaat naar de zitting

in: Strafrecht

In een arrest  van 26 januari 2021 heeft de Hoge Raad besloten dat het Gerechtshof De Haag de verdachte opnieuw dient te berechten vanwege het volgende.

 

Aan de verdachte was een advocaat toegewezen door het Gerechtshof omdat het hof van mening was dat de verdachte niet in staat is om zijn eigen belangen te behartigen. De advocaat diende als raadsman op te treden voor de verdachte, maar heeft dit niet gedaan doordat hij zonder zijn toga te dragen plaats heeft genomen op de publieke tribune van de zittingszaal. Daarnaast heeft hij niet ten behoeve van de verdachte het woord tot verdediging gevoerd en heeft hij voorafgaand aan het requisitoir van de advocaat-generaal bij het hof de zittingszaal verlaten. Omdat de beslissing van de rechter om de verdachte een advocaat toe te wijzen beruste op het feit dat de verdachte niet in staat was om zijn eigen belangen te behartigen, had het hof onder deze omstandigheden de zaak niet mogen berechten en het onderzoek ter terechtzitting niet mogen sluiten.

  • 03-Feb-2021
Lees het hele artikel