<

Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Bezint eer ge begint!

in: Arbeidsrecht

Een werknemer heeft de arbeidsovereenkomst opgezegd nog voordat hij met zijn werkzaamheden was begonnen. De toekomstig werkgever is boos. Hij dagvaardt de werknemer, huurt een advocaat en legt een forse claim neer. De werkgever vordert onder andere een vergoeding omdat er onregelmatig opgezegd is en een schadevergoeding. De rechter maakt gehakt van de vorderingen. 

 

  • 06-Sep-2018
Lees het hele artikel

Ontslag op staande voet: stap naar de rechter!

in: Arbeidsrecht

Een werknemer wordt op 7 oktober 2015 wegens diefstal op staande voet ontslagen. De kantonrechter vernietigt op 12 augustus 2016 het gegeven ontslag op staande voet. De arbeidsovereenkomst is nog in stand. Werkgever moet het salaris door betalen. De werkgever is het hier niet mee eens en gaat in beroep bij het gerechtshof. Het gerechtshof oordeelt dat het ontslag op staande voet wel terecht was. De wet staat niet toe dat het gerechtshof met terugwerkende kracht een arbeidsovereenkomst laat eindigen. Het gerechtshof meldt daarom in zijn arrest (= uitspraak) dat de arbeidsovereenkomst eindigt per 31 mei 2017, dus 20 maanden nadat werkgever er achter kwam dat de werknemer gestolen had.

  • 22-Jun-2018
Lees het hele artikel

Kwijting en fraude: staat u als werkgever met lege handen?

in: Arbeidsrecht

In ons arbeidsrecht wordt een groot deel van de arbeidsovereenkomsten beëindigd via een zogeheten vaststellingsovereenkomst. Een voorbeeld van zo een overeenkomst kunt u vinden op de homepage van www.hameradvocaten.nl. In de vaststellingsovereenkomst is een vast artikel dat partijen elkaar finale kwijting verlenen. Na onderzoek door een forensische accountant bleek dat de voormalig werknemer voor ruim twee miljoen euro gefraudeerd te hebben. Werkgever heeft niet alleen het gefraudeerde geld maar ook de beëindigingsvergoeding teruggevorderd. Zowel de kantonrechter als het Gerechtshof Amsterdam hebben de werkgever in gelijk gesteld.

  • 05-Jun-2018
Lees het hele artikel