Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Flexwerker: let op dat je werkgever je het juiste aantal uren doorbetaalt als je ziek bent

in: Arbeidsrecht

Ter bescherming van de flexwerker is in de wet artikel 7:610b BW opgenomen. Dit artikel bepaalt dat als een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, de referentieperiode, de afgesproken arbeid in enige maand vermoedt een omvang te hebben gelijk aan de gewerkte uren drie maanden daarvoor. Men noemt dit het rechtsvermoeden van de omvang van de arbeid. De in dit artikel genoemde “drie” maanden wordt vaak als een vaststaand aantal maanden genomen. Maar is dit nu zo?

  • 28-Sep-2020
Lees het hele artikel

Help, mijn vriend heeft anderhalve kilo heroïne in zijn kast!

in: Strafrecht

Recent heeft de Hoge Raad een interessant arrest gewezen over de volgende casus. Op basis van de Opiumwet wordt er op 15 maart 2017 een woning in Rotterdam doorzocht. In een inbouwkast in de woonkamer wordt een heroïnepers en bijna anderhalve kilo heroïne aangetroffen. Een man die regelmatig in de woning was wordt vervolgd voor het opzettelijk in vereniging aanwezig hebben van verdovende middelen. 

  • 24-Sep-2020
Lees het hele artikel

How soon is now? De strikte waarborgen bij de termijnen van het bloedonderzoek

in: Strafrecht

Een blog over de termijnen bij bloedonderzoek ex artikel 8 WVW 1994 na een aanhouding voor rijden onder invloed en de “strikte waarborgen” jurisprudentie.

  • 28-Aug-2020
Lees het hele artikel