Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Vakantie(dagen) en Corona

in: Arbeidsrecht

Inmiddels zijn er al bijna tien maanden verstreken sinds de eerste Corona-maatregelen. Velen onder ons zijn hun baan kwijtgeraakt. Echter, de gelukkigen onder ons hebben hun werk nog en voelen de gevolgen van de Corona niet in hun portemonnee. Wat de werkenden onder ons wel gevoeld hebben, is onder andere de beperkte mogelijkheid om met vakantie te gaan. Doordat het niet mogelijk is met vakantie te gaan, hebben de meesten van ons gewoon doorgewerkt en geen of weinig vakantiedagen opgenomen. Met als resultaat een spaarpot aan vakantiedagen. Helemaal top zou je zeggen want dan neem ik in 2021 of 2022 een lange vakantie. Helaas, zo werkt het niet meer.

  • 13-Jan-2021
Lees het hele artikel

Een mishandeling zonder bewezen pijn

in: Strafrecht

Op 15 december 2020 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in een zaak waarin een aangever een stomp heeft gekregen van de verdachte. Hij verklaart echter niet of hij pijn had van de klap en ook de rest van het dossier geeft daar geen informatie over. De aangever en de verdachte hadden ergens afgesproken om een ruzie uit te spreken omtrent een familielid van een van de partijen. Naar aanleiding van het ontstaan van een gevecht heeft de verdachte aangever een stomp gegeven en is daarna weg gegaan. De vraag is nu of desalniettemin bewezen kan worden verklaard dat de verdachte aangever mishandeld heeft, door hem opzettelijk pijn te doen. 

  • 11-Jan-2021
Lees het hele artikel

Is het zinvol om een urgentieaanvraag te doen?

in: Bestuursrecht

Als u dringend een woonruimte nodig hebt kunt u nagaan of u in aanmerking komt om een urgentieaanvraag in te dienen bij de gemeente. Om in aanmerking te kunnen komen voor een urgentieaanvraag moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet u binnen één van de urgentiecategorieën vallen en dient er sprake te zijn van een noodsituatie. In deze blog lees u hier meer over.

  • 11-Dec-2020
Lees het hele artikel