Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Vrijwillige terugtred en de stand van zaken in 2020

in: Strafrecht

Afgelopen week heeft de Hoge Raad twee arresten gewezen over vrijwillige terugtred. De eerste ging over vrijwillige terugtred bij een poging zware mishandeling en de tweede bij vrijwillige terugtred bij poging doodslag op een kind. In deze blog zal ik een algemene uiteenzetting geven over het leerstuk van de vrijwillige terugtred en beide casussen kort toelichten. 

  • 24-May-2020
Lees het hele artikel

Gratis mondkapjes voor iedereen uit het Gooi die na 1 juni naar de Rechtbank moet

in: Algemeen

Wij hebben een gratis mondkapje ter beschikking voor iedereen die in het Gooi woont (gemeentes Gooise Meren, Hilversum, Laren, Blaricum, Huizen en Wijdemeren) en die kan aantonen dat hij/zij op of na 1 juni 2020 naar de rechtbank moet. Let op, je hoeft geen cliënt te zijn bij ons. Je kunt het mondkapje, indien je aan de voorwaarden voldoen, iedere woensdag tussen 09:15 uur en 10:15 uur bij ons op kantoor ophalen.

  • 20-May-2020
Lees het hele artikel

#BangVoorDeBaas

in: Arbeidsrecht

Vanwege de maatregelen rond het Coronavirus werken we veel thuis. Maar er komt een moment dat de maatregelen minder streng worden en we weer naar kantoor mogen gaan. Dat is fijn want werken is leuk. Werken geeft energie althans bij mij. Ik verheug me dan ook op binnenkort. Dan zie ik iedereen weer en kan ik lekker bijpraten.

Helaas, niet iedereen heeft die mazzel. In menig bedrijf is er een slechte werksfeer. Het gebeurt nog te vaak dat men een pestkop dan wel bully als baas heeft, die intimiderend en manipulerend zijn / haar macht probeert te behouden. Deze baas creëert een angstcultuur. Tot voor kort was het zo dat zo’n baas er mee weg kwam. Inmiddels is er meer ruimte om een angstcultuur bespreekbaar te maken.

  • 27-Apr-2020
Lees het hele artikel