<

Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Strafrechtelijke vervolging na een tackle op het voetbalveld, het kan ook u overkomen

in: Strafrecht

Inleiding en casus
Enige tijd geleden heb ik geschreven over een uitspraak van het Hof Den Haag, vorige week heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in diezelfde zaak. Het gaat om het volgende. Op 30 november 2014 is er een voetbalwedstrijd in Schoonhoven. De ene man, het slachtoffer speelt tegen het team van de verdachte. In de tweede helft sprinten ze beiden achter de bal aan. De verdachte maakt tijdens die sprint een tackle van schuin achteren op de benen van het slachtoffer. Het slachtoffer loopt een dubbele beenbreuk en een scheur in het enkelgewricht op. De bal was in de buurt, waar exact is onduidelijk. De verdachte is veroordeeld voor mishandeling terwijl dit zwaar lichamelijk letsel tot gevolg had.

  • 05-Oct-2018
Lees het hele artikel

Bezint eer ge begint!

in: Arbeidsrecht

Een werknemer heeft de arbeidsovereenkomst opgezegd nog voordat hij met zijn werkzaamheden was begonnen. De toekomstig werkgever is boos. Hij dagvaardt de werknemer, huurt een advocaat en legt een forse claim neer. De werkgever vordert onder andere een vergoeding omdat er onregelmatig opgezegd is en een schadevergoeding. De rechter maakt gehakt van de vorderingen. 

 

  • 06-Sep-2018
Lees het hele artikel

Ontslag op staande voet: stap naar de rechter!

in: Arbeidsrecht

Een werknemer wordt op 7 oktober 2015 wegens diefstal op staande voet ontslagen. De kantonrechter vernietigt op 12 augustus 2016 het gegeven ontslag op staande voet. De arbeidsovereenkomst is nog in stand. Werkgever moet het salaris door betalen. De werkgever is het hier niet mee eens en gaat in beroep bij het gerechtshof. Het gerechtshof oordeelt dat het ontslag op staande voet wel terecht was. De wet staat niet toe dat het gerechtshof met terugwerkende kracht een arbeidsovereenkomst laat eindigen. Het gerechtshof meldt daarom in zijn arrest (= uitspraak) dat de arbeidsovereenkomst eindigt per 31 mei 2017, dus 20 maanden nadat werkgever er achter kwam dat de werknemer gestolen had.

  • 22-Jun-2018
Lees het hele artikel