Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Bij dezelfde feiten kan soms een andere waarheid horen

in: Arbeidsrecht

Bovenstaande zin klinkt krom maar is toch echt (het) recht. Tussen werkgever en werknemer is een duurzaam verstoorde arbeidsrelatie. Werkgever vraagt de kantonrechter te ontbinden. Werknemer voert verweer en vraagt een billijke vergoeding van € 300.000 bruto plus € 60.000 netto als vergoeding advocaatkosten. Werknemer gaat in beroep. Het loopt voor hem niet goed af. Waarom? Dat leest u in mijn blog. 

  • 13-Jan-2020
Lees het hele artikel

Participatiewet & polygamie?

in: Bestuursrecht

Participatiewet & polygamie?

Onlangs stond ik een vrouw die in Nederland verblijft als asielzoekster bij in een bestuursrechtzaak. Via vluchtelingenwerk kwam zij bij me omdat de desbetreffende gemeente haar Participatiewet-uitkering had gekort.

  • 08-Jan-2020
Lees het hele artikel

Vluchten kan niet meer (bij noodweer)

in: Strafrecht

Aan het einde van 2019 is hier echter weer een fascinerend arrest over gewezen, waar ik u graag op wijs. Het gaat in dit arrest specifiek aan het onttrekkingsvereiste.  Bij een beroep op noodweer dient er voldaan te zijn aan de eisen van proportionaliteit en subsidiariteit. Dit laatste betekent dat als je redelijkerwijs kan vluchten, je moet vluchten. Deze blog gaat over dat arrest

  • 03-Jan-2020
Lees het hele artikel