<

Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Ontslag op staande voet: stap naar de rechter!

in: Arbeidsrecht

Een werknemer wordt op 7 oktober 2015 wegens diefstal op staande voet ontslagen. De kantonrechter vernietigt op 12 augustus 2016 het gegeven ontslag op staande voet. De arbeidsovereenkomst is nog in stand. Werkgever moet het salaris door betalen. De werkgever is het hier niet mee eens en gaat in beroep bij het gerechtshof. Het gerechtshof oordeelt dat het ontslag op staande voet wel terecht was. De wet staat niet toe dat het gerechtshof met terugwerkende kracht een arbeidsovereenkomst laat eindigen. Het gerechtshof meldt daarom in zijn arrest (= uitspraak) dat de arbeidsovereenkomst eindigt per 31 mei 2017, dus 20 maanden nadat werkgever er achter kwam dat de werknemer gestolen had.

  • 22-Jun-2018
Lees het hele artikel

Kwijting en fraude: staat u als werkgever met lege handen?

in: Arbeidsrecht

In ons arbeidsrecht wordt een groot deel van de arbeidsovereenkomsten beëindigd via een zogeheten vaststellingsovereenkomst. Een voorbeeld van zo een overeenkomst kunt u vinden op de homepage van www.hameradvocaten.nl. In de vaststellingsovereenkomst is een vast artikel dat partijen elkaar finale kwijting verlenen. Na onderzoek door een forensische accountant bleek dat de voormalig werknemer voor ruim twee miljoen euro gefraudeerd te hebben. Werkgever heeft niet alleen het gefraudeerde geld maar ook de beëindigingsvergoeding teruggevorderd. Zowel de kantonrechter als het Gerechtshof Amsterdam hebben de werkgever in gelijk gesteld.

  • 05-Jun-2018
Lees het hele artikel

soms is het recht niet zo recht als het lijkt

in: Arbeidsrecht

Cliënten zeggen vaak tegen mij: Kicky ik heb gelijk want het staat zo in de wet. Dus welk risico loop ik als ik naar de rechter ga? Als ik dan uitleg dat het recht niet zwart-wit is maar dat er wel 50 kleuren grijs bestaankomt dat hard aan. Immers, hij heeft zich helemaal ingesteld op het krijgen van zijn gelijk.

 

  • 08-May-2018
Lees het hele artikel