<

Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

De advocaat bij verhoor, hoe werkt het in de praktijk

in: Strafrecht

Nu ruim anderhalf jaar hebben mensen, die verdacht worden van een strafbaar feit, recht op een advocaat als zij gehoord worden. Deze blog gaat niet over de juridische kant, maar over de feitelijke gang van zaken tijdens een verhoor en waarom het altijd verstandig is om een advocaat mee te nemen naar verhoor. Ik zal dan ook niet verwijzen naar wetsartikelen en jurisprudentie. Deze blog is gebaseerd op mijn eigen ervaringen (grotendeels met de Politie Gooi- en Vechtstreek). 

  • 22-Nov-2017
Lees het hele artikel

Denk na voor u een concurrentiebeding opneemt in een contract voor bepaalde tijd

in: Arbeidsrecht

In veel arbeidsovereenkomsten wordt een concurrentiebeding overeengekomenzoals "het is de werknemer gedurende een jaar na einde dienstverband verboden bij een concurrent in dienst te treden op verbeurte van een boete van € 500 per dag.". Essentie van het beding is, het spreekt voor zich, te voorkomen dat een werknemer na het verlaten van uw bedrijf u concurrentie aandoet

  • 23-Oct-2017
Lees het hele artikel

Kijk uit voor Bokito's!

in: Arbeidsrecht

Spreken is zilver, zwijgen is goud. Dit spreekwoord is zo oud als de weg naar Rome maar heeft haar geldigheid nog niet verloren. Zo blijkt dit onder andere uit het arrest (een uitspraak) van het Gerechtshof Den Haag van 28 juli 2017. Het Hof straft de "loslippigheid" van een medewerkster af. Wat was het geval?

  • 06-Sep-2017
Lees het hele artikel