Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Hamer Advocaten Gratis Taskforce Corona Gooi en Eemland NOW en Tozo

in: Algemeen

Hamer Advocaten Gratis Taskforce Corona Gooi en Eemland NOW en Tozo

Vastlopen aanvraag NOW en Tozo

Hamer Advocaten merkt dat ondernemers uit de regio Gooi en Eemland soms vastlopen in de aanvraag van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) en de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

  • 01-Apr-2020
Lees het hele artikel

Zal ik een advocaat inschakelen? #opzeggen #abonnement

in: Algemeen

Soms schrikken nieuwe klanten als ik het heb over de kosten die bij een procedure komen kijken. Ik kan me dat wel voorstellen, maar in deze blog leg ik uit dat het toch kan lonen om een advocaat in te schakelen aan de hand van een recent voorbeeld uit mijn praktijk. Het voorbeeld was als volgt. Een onderneemster kwam via een andere vaste klant bij mij met het volgende probleem. De onderneemster had een enorme afrekening gekregen omdat zij haar telefoonabonnement had opgezegd voor het einde van de looptijd.

  • 27-Mar-2020
Lees het hele artikel

Strafrecht op de ijshockeybaan

in: Strafrecht

Eerder schreef ik een blog over de toepassing van het strafrecht op het voetbalveld. Afgelopen week heeft de Hoge Raad een nieuw arrest gewezen over een casus in een sportsituatie. Dit keer gaat de blog niet over voetbal, maar over een mishandeling tijdens een ijshockeywedstrijd. De Hoge Raad heeft de zaak zelf met artikel 81 RO afgedaan (de zaak is niet belangrijk voor de rechtsontwikkeling), maar de conclusie en de onderliggende zaak zijn een goede opfrisser voor iedereen die weleens een contactsport uitoefent.

 
  • 26-Mar-2020
Lees het hele artikel