<

Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Top 4 van do’s en don’ts bij ziekte

in: Arbeidsrecht

De laatste tijd zien wij veel werkgevers in de fout gaan bij ziekmeldingen van werknemers. Dit heeft doorgaans grote (financiële) gevolgen, die simpel te voorkomen waren. Om u in staat te stellen beter te handelen, treft u hier vier tips & tricks bij ziekte.

  • 13-Nov-2018
Lees het hele artikel

Strafrechtelijke vervolging na een tackle op het voetbalveld, het kan ook u overkomen

in: Strafrecht

Inleiding en casus
Enige tijd geleden heb ik geschreven over een uitspraak van het Hof Den Haag, vorige week heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in diezelfde zaak. Het gaat om het volgende. Op 30 november 2014 is er een voetbalwedstrijd in Schoonhoven. De ene man, het slachtoffer speelt tegen het team van de verdachte. In de tweede helft sprinten ze beiden achter de bal aan. De verdachte maakt tijdens die sprint een tackle van schuin achteren op de benen van het slachtoffer. Het slachtoffer loopt een dubbele beenbreuk en een scheur in het enkelgewricht op. De bal was in de buurt, waar exact is onduidelijk. De verdachte is veroordeeld voor mishandeling terwijl dit zwaar lichamelijk letsel tot gevolg had.

  • 05-Oct-2018
Lees het hele artikel

Bezint eer ge begint!

in: Arbeidsrecht

Een werknemer heeft de arbeidsovereenkomst opgezegd nog voordat hij met zijn werkzaamheden was begonnen. De toekomstig werkgever is boos. Hij dagvaardt de werknemer, huurt een advocaat en legt een forse claim neer. De werkgever vordert onder andere een vergoeding omdat er onregelmatig opgezegd is en een schadevergoeding. De rechter maakt gehakt van de vorderingen. 

 

  • 06-Sep-2018
Lees het hele artikel