<

Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

Kijk uit voor Bokito's!

in: Arbeidsrecht

Spreken is zilver, zwijgen is goud. Dit spreekwoord is zo oud als de weg naar Rome maar heeft haar geldigheid nog niet verloren. Zo blijkt dit onder andere uit het arrest (een uitspraak) van het Gerechtshof Den Haag van 28 juli 2017. Het Hof straft de "loslippigheid" van een medewerkster af. Wat was het geval?

  • 06-Sep-2017
Lees het hele artikel

Een Russische werkneemster in Amerika

in: Arbeidsrecht

Soms maakt men zich het wel heel moeilijk. Eind juli 2017 wees de kantonrechter te Amsterdam een interessant vonnis. Waar ging het over? Een werkneemster, geboren en getogen in Moskou, gaat aan de slag bij Lukoil, een oud Russisch staatsbedrijf.

  • 10-Aug-2017
Lees het hele artikel

Waarom toch ziekmelden na de aanvraag van een ontslagvergunning?

in: Arbeidsrecht

Stel:
u ontvangt een brief thuis van het UWV dat uw werkgever toestemming heeft gevraagd het dienstverband op te zeggen. U raakt in paniek en merkt plotseling dat u zich niet goed voelt en meldt zich ziek. Normaal gesproken beschermt ziekte u tegen een ontslag. Arbeidsongeschiktheid geldt immers als een opzegverbod. Maar niet in dit geval. Wanneer u zich ziekmeldt, nadat uw werkgever toestemming heeft gevraagd aan het UWV om de arbeidsovereenkomst op te zeggen, dan kan in een dergelijk geval uw arbeidsongeschiktheid u normaal gesproken niet beschermen.

  • 21-Jul-2017
Lees het hele artikel