Onze blogs

Hier vindt u onze blogs over actuele zaken.

De Wet DNA-onderzoek bij Veroordeelden, wat als je minderjarig bent?

in: Strafrecht

Gisteren zijn er twee vorderingen cassatie in het belang der wet verschenen van twee advocaten-generaal in twee verschillende belangwekkende zaken. De eerste gaat over de (on)mogelijkheid van hoger beroep bij de vorderingen TUL in het kader van de Wet USB. Hier is al veel over geschreven en de vordering werd veel gedeeld door diverse advocaten en rechters op social media. Tevens zijn er al kamerantwoorden gegeven waaruit blijkt dat hier het een en ander aangepast gaat worden. De tweede lijkt daardoor aan de aandacht ontsnapt te zijn, terwijl die in mijn optiek eveneens van groot belang voor de dagelijkse praktijk is. Het betreft de vordering van advocaat-generaal Taru Spronken over de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden (hierna “de wet DNA-V”) en het onderscheid tussen meerderjarigen en minderjarigen. Ik zal in deze blog uiteenzetten waarom deze vordering van belang is, wat er in de conclusie staat en hoe dit in de dagelijkse praktijk gebruikt kan worden.

  • 19-Feb-2020
Lees het hele artikel

Bij dezelfde feiten kan soms een andere waarheid horen

in: Arbeidsrecht

Bovenstaande zin klinkt krom maar is toch echt (het) recht. Tussen werkgever en werknemer is een duurzaam verstoorde arbeidsrelatie. Werkgever vraagt de kantonrechter te ontbinden. Werknemer voert verweer en vraagt een billijke vergoeding van € 300.000 bruto plus € 60.000 netto als vergoeding advocaatkosten. Werknemer gaat in beroep. Het loopt voor hem niet goed af. Waarom? Dat leest u in mijn blog. 

  • 13-Jan-2020
Lees het hele artikel

Participatiewet & polygamie?

in: Bestuursrecht

Participatiewet & polygamie?

Onlangs stond ik een vrouw die in Nederland verblijft als asielzoekster bij in een bestuursrechtzaak. Via vluchtelingenwerk kwam zij bij me omdat de desbetreffende gemeente haar Participatiewet-uitkering had gekort.

  • 08-Jan-2020
Lees het hele artikel