Alleen maar verliezers

in: Arbeidsrecht

Het lezen van een vonnis doet vaak de vraag rijzen: wat is nu toch het niet uitgesprokene dat partijen verdeeld houdt? Heel soms noemt een kantonrechter het klip en klaar: jaloezie, een ongelofelijke vervelende werkgever / werknemer maar meestal kom je daar als externe lezer niet achter. Het lezen van dit vonnis, ECLI:NL:RBLIM:2019:6880, roept vele vragen op. Wat is het geval. Een werknemer wordt gestalkt door zijn ex-partner.

  • 25-Sep-2019
Lees het hele artikel

Vakantie: dromen mag maar blijf realistisch

in: Arbeidsrecht

Ieder jaar na de vakantie is er een piek te zien in het aantal echtscheiding. Maar ook in het aantal mensen dat ontslag neemt om voor zichzelf te beginnen. Want tijdens de vakantie merk je hoe fijn het is om rustig op te staan, een beetje in huis rond te lopen, ontbijtje, misschien wat sporten, kopje koffie buiten de deur, gemaakt door een echte barrista, en zo kom je de dag wel door. Hoe heerlijk is het om nooit meer vroeg op te hoeven staan voor de baas, geen filestress meer, alle tijd voor jezelf en, ook fijn, alle tijd voor je gezin. Dus neem je tijdens je vakantie het ferme besluit: ik kap er mee! Ik word zelfstandig ondernemer.

  • 02-Aug-2019
Lees het hele artikel

Kicky Hamer is een gedreven arbeidsrechtadvocaat

in: Algemeen, Arbeidsrecht

Interview in Je meent Het over het werk van Kicky Hamer als arbeidsrechtadvocaat en mediator in arbeidsgeschillen. Het interview geeft goed weer waarom Kicky Hamer haar werk met zoveel passie doet.

  • 03-May-2019
Lees het hele artikel