De kater na de derde helft

in: Arbeidsrecht

Een werknemer, vertegenwoordiger, rijdt met teveel alcohol een jongere op een scooter aan. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd door de politie. Hij kan nu niet meer zijn werk doen. Daar staat tegenover dat alcoholverslaving is een ziekte. Wat zijn uw rechten als werkgever. De  auto, die u hem ter beschikking heeft gesteld, is beschadigd. Wie moet de schade betalen. U als werkgever of uw werknemer, die met teveel alcohol achter het stuur zat.

  • 21-Mar-2015
Lees het hele artikel

Wijzigingen arbeidsrecht per 1 januari 2015

in: Arbeidsrecht

Op 1 januari 2015 treden de eerste wijzingen van de Wet werk en zekerheid in werking. Hieronder treft u de belangrijkste wijzigingen per 1 januari 2015 aan.

  • 31-Dec-2014
Lees het hele artikel

Zorg dat u de baas en niet het slachtoffer bent over uw data

in: Arbeidsrecht

 Wanneer u een datalek ontdekt dat ernstige gevolgen zal / kan hebben, dan dient u als verantwoordelijke verwerker volgens voorgestelde nationale wetgeving dit te melden aan het College bescherming persoonsgegevens (Cbp). Bovendien zult u ook de individuele betrokkene moeten inlichten. Het niet voldoen aan de meldplicht wordt gestraft met een boete die kan oplopen tot € 450.000. Het is dus nogal wat. Gelukkig wordt de soep niet zo heet gegeten als opgediend. De meldingsverplichting geldt niet wanneer er geen nadelige gevolgen voor de privacy zijn te duchten, omdat er passende bescherming is van de gelekte gegevens.De Europese Commissie werkt aan een voorstel voor een meldplicht datalekken.
Kicky Hamer, advocaat

  • 18-Aug-2014
Lees het hele artikel