Workshop arbeidsrecht op de Gooise Loopbaandag 2015

in: Algemeen, Arbeidsrecht

Workshop: Het nieuwe arbeidsrecht: zorg dat u voorbereid bent. Tips voor de  werknemer

Per 1 januari van dit jaar is er veel gewijzigd in het arbeidsrecht en per 1 juli aanstaande wijzigt er nog veel meer. In de workshop worden de wijzigingen besproken en kunt u aan Kicky Hamer die vragen stellen die bij u in het kader van uw ontslag / nieuwe baan leven.

Voorbeeld 1:  
Uw werkgever biedt u een jaarcontract aan met een concurrentiebeding. U wilt eigenlijk geen concurrentiebeding. Kunt u dan toch het contract tekenen?

 

 


 

  • 21-Apr-2015
Lees het hele artikel

Hoeveel kost een advocaat en waarom?

in: Algemeen

U hebt een advocaat nodig. Hoeveel kost dat? Een goede advocaat weegt van tevoren zijn/haar mogelijke meerwaarde af tegen de verwachte vergoeding daarvoor. Pakt dat negatief uit, dan zou de advocaat u moeten afraden de zaak voort te zetten. Het gesprek daarover voert u bij uw eerste ontmoeting, maar ook daarna houdt u de tijdbesteding in de gaten.

  • 16-Dec-2014
Lees het hele artikel

Rechtsbijstandverzekering verzekert u niet van gewenste rechtsbijstand

in: Algemeen

Rechtsbijstandverzekering verzekert u niet van gewenste rechtsbijstand

Hoge Raad arrest van 21 februari 2014 inzake vrije advocaatkeuze en rechtsbijstandverzekeringen. geprocedeerd moet worden, wordt een eigen advocaatkeuze toegestaan maar bij ontslagzaken bij het UWV of bij de bestuursrechter wil de verzekeraar vaak de kosten van een advocaat niet vergoeden.

Kicky Hamer, advocaat te Bussum

 

  • 21-Aug-2014
Lees het hele artikel